A Független Médiaközpont újabb műhelyfoglalkozást tart 2017. január 25-én 10:00-tól az adatok vizuális reprezentációjának témakörében. A workshop célja, hogy a résztvevők megismerkedjenek az adatszerzés, rendszerezés és adatvizualizáció alapvető eszközeivel.  Az egynapos gyakorlati foglalkozásra újságírókat és olyan egyetemi hallgatókat várunk, akik komolyan érdeklődnek az adatújságírás eszközeinek elsajátítása iránt, és tervezik ezek használatát munkájukban. A foglalkozások gyakorlati jellegűek, ezért maximum 15 fő jelentkezését fogadjuk el. Regisztrálni ezen a linken január 22-ig (vasárnap) lehet.

A foglalkozást Bátorfy Attila adatújságíró vezeti:

Bátorfy Attila dolgozott a Kreatív média- és reklámipari szaklapnál, később a Vs.hu rovatvezetője volt, jelenleg az Átlátszó Adatújságírás rovatának tagja. Az adatújságírással a Kreatívnál találkozott először, majd a Vs.hu rovatvezető-újságírójaként számos adatalapú cikket és adatvizualizációs projektet készített el. Több projekten dolgozik jelenleg a Transparency Internationellel, a Közép-európai Egyetemmel (CEU), a Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesületével és a Mérték Médiaelemző Műhellyel. 2015 szeptemberétől az ELTE MMI MediaLab adatújságírás kurzusának kidolgozója és oktatója, 2016 őszi szemesztertől pedig a Budapesti Metropolitan Egyetem megbízott oktatója adatújságírás témakörben. Az adatújságírással foglalkozó Databánya blog alapítója. 2013-ban a GEN Data Journalism Award döntőse.

A foglalkozás tematikája:

10:00-11:30 – Az Excel, Import.io, Tabula, PDFTables

11:30-11:45 – Kávészünet

11:45-13:15 – Tableau

13:30-15:00 – Interaktív térképek készítése (CartoDB)

A workshop hatékonysága érdekében maximálisan 15 résztvevő jelentkezését fogadhatjuk el. A részvétel díjmentes, de előzetes, online jelentkezéshez kötött. Regisztrálni a regisztrációs űrlap kitöltésével 2017. január 22-ig (vasárnapig) lehet.

További információ: Móricz Ilona, Független Médiaközpont – ilona.moricz@cij.hu

A rendezvény része a Független Médiaközpont „Az újságírás újraindítása” című projektjének, amelyet az Open Society Foundations támogat.