Ez lesz a témája Luuk Sengers holland oknyomozó újságíró és oktató előadásának, amelyet az ELTE BTK Média és Kommunikációs Tanszékén tart november 15-én, 17 órai kezdettel. Az előadást kerekasztal-beszélgetés követi a magyarországi oknyomozó újságírás fenntarthatóságáról. Kérjük, regisztráljon a jelentkezési lap elküldésével november 10-ig.

luuk-sengers

Az ELTE BTK Média és Kommunikációs Tanszéke a Független Médiaközponttal együttműködve szervezi az eseményt, helyszíne: ELTE BTK – 1088 Budapest, Múzeum krt. 4, A épület, fszt. 47-es előadóterem.

Előadásában a nemzetközileg elismert oknyomozó újságíró és egyetemi oktató Luuk Sengers azt mutatja be, hogy az oknyomozó újságírás célja nem maga a sztori, hanem a változtatás, az újságírók pedig sokat tanulhatnak a közösségi és aktivista média eszközeiből, például az együttműködésen alapuló munkából, a kampányszervezésből, a megoldások bemutatásából és az átlátható működésből. E módszerekkel pedig növelhetik bevételeiket és erősíthetik hatásukat.

Luuk Sengers előadását vezető magyar oknyomozó újságírók részvételével kerekasztal-beszélgetés követi.

Az előadásra és a kerekasztal-beszélgetésre elsősorban egyetemi hallgatókat és újságírókat várunk. Az esemény nyelve az angol, tolmácsolást nem biztosítunk. Kérjük, jelezze részvételi szándékát a jelentkezési lap elküldésével 2017. november 10-ig!

A rendezvény programja

17:00 – 17:15 – Megnyitó

Hammer Ferenc, az ELTE BTK Média és Kommunikációs tanszékének vezetője
René van Hell, a Holland Királyság budapesti nagykövete
Móricz Ilona, a Független Médiaközpont igazgatója

17:15 – 17:45 – Meg lehet-e élni oknyomozó újságírásból? – Luuk Sengers előadása
17:45 – 18:15 – Oknyomozó újságírás fenntarthatósága Magyarországon
Moderátor: Weyer Balázs, a Főszerkesztők Fórumának elnöke
A beszélgetés résztvevői:

Luuk Sengers
Kőműves Anita, Atlatszo.hu
Pethő András, Direkt36.hu

18:15 – 18:45 – Kérdések és válaszok

Támogató: a Holland Királyság Nagykövetsége

sponsors