A Független Médiaközpont és a Helyi Rádiók Országos Egyesülete (HEROE) közösen műhelyfoglalkozást szervez rádiók munkatársainak 2016. december 6-án (kedden) 10:00 – 12:00 között. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amelyet ezen a linken lehet elérni. Határidő: 2016. november 28. (hétfő). Helyszín: Sajtóház – Mikszáth terem, 1064 Budapest, Vörösmarty  u. 47/a. földszint

A helyi tartalom növekvő jelentőségéről, a szerkesztőségek átalakult feladatairól, a közösségi kapcsolatok fontosságáról, az új bevételi forrásokról és az amerikai rádiózás közelmúltbeli trendjeiről lesz szó azon a 2016. december 6-án tartandó műhelyfoglalkozáson, amelyre rádiós szerkesztőségek munatársait és vezetőit várjuk. A Független Médiaközpont és a Helyi Rádiók Országos Egyesületének közös rendezvényén Vincent Duffy, a Michigan Radio hírigazgatója, a Radio/Television/Digital News Association (RTDNA) elnöke tart előadást, majd pedig kérdések és válaszok következnek.

Vincent Duffy 2007 óta a Michigan Radio hírigazgatója, emellett az elektronikus újságírókat tömörítő legnagyobb szakmai szervezet, az RTDNA elnöke. A Michigan Radiónál 12 fős stábot irányít, amely számos jelentős amerikai újságírói díjat  – Edward R. Murrow-díj, Sigma Delta Chi – nyert az évek során. Legutóbb például a michigani Flintben bekövetkezett vízszennyezéssel, a Detroit csődjével foglalkozó riportokért és tudósításokért kaptak elismerést. Vincent Duffy az ohiói Kent Állami Egyetemen végzett politikatudomány és hírközlés szakon, később mesterszakot szerzett (Miami University of Ohio), illetve kommunikáció-kutatásból doktorált a chicagói Illinois-i Egyetemen. Újságíróként dolgozott helyi, főleg ohiói rádióknál és televízióknál, tudósított eseményekről Ausztráliából, Svájcból, Dél-Afrikából, Ghánából és Szerbiából.

A műhelyfoglalkozás programja

9:30–10:00 – Regisztráció

10:00–10:15 – Megnyitó

Móricz Ilona, a Független Médiaközpont igazgatója

Dr. Radetzky András, a a Helyi Rádiók Országos Egyesületének elnöke, a Katolikus Rádió vezérigazgató-helyettese

10:1510:45 – A helyi tartalom számít – új trendek az amerikai rádiózásban

Előadó: Vincent Duffy, a Michigan Rádió hírigazgatója

10:4511:30 – Kérdések és válaszok

11:3012:00 – Kávé, szendvics

A műhelyfoglalkozás nyelve a magyar és az angol – szinkrontolmácsolást biztosítunk. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük, ide kattintva, az online található űrlap kitöltésével és elküldésével  2016. november 28-ig (hétfőig) regisztráljon.