Pályázat podcast sorozat készítésére

🎙 A magyarországi rendszerváltás 30. évfordulóján a Független Médiaközpont pályázatot hirdet olyan podcast sorozatok készítésére, amelyek az 1989-es és 1990-es év történéseit idézik fel. A pályázati adatlap beadásának határideje 2020. január 19. (vasárnap) 24:00.

A pályázati felhívás olyan történetek feldolgozását ösztönzi, amelyek személyes sorsok bemutatásával és az akkori események felidézésével mutatják be, hogy a rendszerváltás milyen változásokat és lehetőséget hozott a mindennapi életben (szabad külföldi utazás és tanulás, szólás- és sajtószabadság, kisebbségek helyzete, vállalkozások indítása, Magyarország nemzetközi kapcsolatrendszerének az átalakulása, privatizáció, társadalmi mobilitás, stb.).

Podcasttal rendelkező szerkesztőségek, valamint podcasterek egyaránt benyújthatnak pályázatot. Fontos feltétel a szándéknyilatkozat, amelyben a pályázó megjelöli, hogy milyen csatornán jutnak el a közönséghez az elkészült anyagok. Egy pályázó egy témajavaslattal indulhat.

A pályázatokat szakmai zsűri bírálja el az alábbi szempontok alapján:

  • a téma relevanciája (kapcsolódás a rendszerváltáshoz)
  • az ötlet és feldolgozás eredetisége
  • a téma közérthető bemutatása
  • a téma előkészítettsége
  • a költségvetés észszerűsége és a feldolgozás ütemterve

A pályázatról szóló döntés várható időpontja: 2020. február 15. A podcastok elkészítésére és közlésére maximum négy hónap áll rendelkezésre.

A téma összetettségétől, a feldolgozáshoz szükséges időtől és a sorozat hosszától függően egy-egy pályázat maximum 500.000 forinttal támogatható.

A programra kizárólag ezen az online felületen benyújtott pályázattal lehet jelentkezni. Kötelező elemek:

  • Kitöltött pályázati adatlap
  • a podcast sorozat közlésére vonatkozó szándéknyilatkozat, amelynek aláírt és szkennelt változatát/fotóját kérjük az adatlapon megadott helyre feltölteni.

A pályázók pályázatukkal kinyilvánítják, hogy az általuk beadott témajavaslat feldolgozásával kapcsolatban nem áll fenn érdekkonfliktus, a podcastok tartalmát kizárólag ők alakítják és azért felelősséget vállalnak. A pályázat benyújtása előtt, kérjük, olvassa el Adatkezelési Tájékoztatónkat!

A pályázaton nyertesei számára – igény esetén – a Független Médiaközpont szakmai konzultációt biztosít.  A kiírásról a palyazat@cij.hu címen 2020. január 10-ig információ kérhető.