műhelyfoglalkozás a Független Médiaközpontban

🗓 2019. december 17., kedd, 13:00 – 17:00
🏠 Sajtóház, 1064 Budapest, Vörösmarty u. 47/A
⏰ Regisztráció 2019. december 12-ig az online regisztrációs űrlapon.

A műhelyfoglalkozás célja, hogy bemutassa a videós újságírás trendjeit és gyakorlati tanácsokkal segítse azokat, akik a digitális történetmondás eszközeit kívánják használni napi munkájukban, legyen szó politikai, gazdasági, társadalmi vagy kulturális témákról. A videós tartalom világszerte egyre meghatározóbb a hírkészítésben. Ugyanakkor csak a jelentős forrásokkal rendelkező szerkesztőségek tehetik meg, hogy önálló videós stábot tartsanak fenn. Emiatt egyre gyakoribb elvárás, hogy az újságírók rendelkezzenek a multimédiás tartalmak előállításához szükséges készségekkel. Ezért vált jelentőssé az egyszemélyes stábok ötlete és gyakorlata, amelyet a rohamosan fejlődő média- és mobiltechnológia is ösztönöz.

A műhelyfoglalkozásra 12-15 újságírót várunk, akik megismerkednek a digitális történetmondás sajátosságaival, szakmai és technikai feltételeivel, valamint költségigényével.

A műhelyfoglalkozást vezeti: Pohly Ferenc, digitális termékfejlesztő, újságíró

A képzés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Résztvevők száma: max. 15 fő. Kérjük, hogy részvételi szándékát december 12-ig jelezze
online regisztrációs űrlapon!

Program:
12:45 – 13:00 – Regisztráció
13:00 – 14:00 – Videózási szokások, platformok és formátumok
14:00 – 14:15 – Kávészünet
14:15 – 16:00 – Videókészítés okostelefonnal, fényképezőgéppel
16:00 – 17.00 – A filmkészítés eszközrendszere: kép- és hangrögzítés, képstabilizálás, mozgó felvételek, vágás, utómunka

További információ: info@cij.hu

Regisztrálás előtt kérjük, olvassa el Adatkezelési Tájékoztatónkat!

A műhelyfoglalkozás egy havonta jelentkező rendezvénysorozat része, amelyet a Magyar Újságírók Országos Szövetsége támogat.