Az EU által támogatott PATFox (Pioneering Anti-SLAPP Training for Freedom of Expression) projekt zárórendezvénye 2024. január 31-én lesz Brüsszelben, az Európai Parlamentben. A kezdeményezés 2022 elején indult 11 tagállamban azzal a céllal, hogy hatékonyabban lehessen fellépni a közéleti részvételt akadályozó perek (angol rövidítése alapján SLAPP) ellen, amelyek jelentősen akadályozhatják a szólás- és médiaszabadság érvényesülését.

A projektben résztvevő szervezetek képviselői beszámolnak arról, hogy milyen eredményeket értek el az elmúlt csaknem két évben. Így szó lesz arról, hogy a SLAPP elleni fellépéshez kapcsolódóan oktatási tematikák és szakmai háttéranyagok készültek és több száz jogász részesült képzésben. A brüsszeli rendezvény védnökei Ramona Strugariu és Tiemo Wölken európai parlamenti képviselők, akik aktív szerepet vállaltak az európai tömegtájékoztatás szabadságáról szóló jogszabály és a SLAPP-elleni irányelvek kidolgozásban.

További információ és regisztráció itt: https://www.antislapp.eu/news/european-parliament-to-host-final-patfox-event-on-31-january

A képhez tartozó alt jellemző üres; PatFox_final_small.png a fájlnév
A képhez tartozó alt jellemző üres; Funded-by-EU.png a fájlnév