szakmai kerekasztal-beszélgetés a Független Médiaközpontban a MÚOSZ támogatásával

🗓 2019. október 31. (csütörtök) 18:00-19:30
🏠 Sajtóház, 1064 Budapest, Vörösmarty u. 47/a
⏰ Regisztráció 2019. október 30-ig, az online űrlapon

Az elmúlt években állandósult politikai nyomásgyakorlás, a média tulajdonosi szerkezetének gyökeres átalakítása, a hirdetési piac torzulásai és a kormányzati propaganda térnyerése korlátozza a nyilvánosságot és akadályozza az álláspontokat ütköztető közéleti vitát Magyarországon. Míg a fővárosban – nagy nehézségek árán – továbbra is működnek a minőségi újságírás iránt elkötelezett szerkesztőségek, a közélet feletti kontroll erősen korlátozta a vidéki médiát, különösen a nagyobb megyei lapok bekebelezése és a rádiófrekvenciák politikailag motivált újraosztása után.

Mennyiben teremtett új helyzetet az önkormányzati választások eredménye a helyi szerkesztőségek számára? A maroknyi megmaradt független megyei portál mellett van-e esély újak indítására? Hogyan finanszírozható a tisztességes helyi média, amely ellenőrzi a hatalmat? Miként garantálható a pártatlanság és a szakmai színvonal?  Egyebek közt ezekről a kérdésekről lesz szó a Független Médiaközpont rendezvényén.

Résztvevők:

  • Roznár Gyöngyi, nyugat.hu
  • Babos Attila, szabadpecs.hu
  • Lőke András, ittlakunk.hu
  • Nagy Ildikó Emese, Nyomtass te is! Mozgalom

A kerekasztal-beszélgetést Munk Veronika, az Index.hu főszerkesztő-helyttese vezeti.

A kerekasztal nyilvános, de regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy részvételi szándékát október 30-ig jelezze az online űrlapon!

Regisztrálás előtt olvassa el Adatkezelési Tájékoztatónkat!

A szakmai beszélgetés egy havonta jelentkező rendezvénysorozat része, amelyet a Magyar Újságírók Országos Szövetsége támogat.