műhelyfoglalkozás civil szervezetek kommunikációs munkatársai és civil újságírók számára a Független Médiaközpontban

🗓 2019. november 28. (csütörtök) 14:00-16:30
🏠 Sajtóház, 1064 Budapest, Vörösmarty u. 47/A
⏰ Regisztráció 2019. november 22-ig az online regisztrációs űrlapon.

Az elmúlt években a propaganda és a dezinformáció globális térhódításának lehettünk szemtanúi. Ez jelentős kihívás mind a médiafogyasztók, mind a médiában dolgozók számára.
A megtévesztő tartalmak hatásának ellensúlyozására a közelmúltban számos olyan program indult és szakmai anyag készült, amely a megváltozott környezetben való tájékozódást és tájékoztatást segíti. Ezek a kezdeményezések azonban főleg tartalmi és technikai szempontokra összpontosítanak, viszonylag kevés figyelmet szentelve a nyelv szerepének a mai kommunikációban.

Az interaktív képzési programon a résztvevők esettanulmányokon keresztül elemzik a manipuláció nyelvi eszközeit és a különböző retorikai fogásokat. Továbbá megismerkednek a Független Médiaközpont által létrehozott online felület (Google classroom) használatával és gyakorlati példákat vitatnak meg.

A rendezvény része a Független Médiaközpont Veszélyes Szavak/Worlds Break Bones programjának, amelynek célja, hogy azonosítani és értelmezni tudjuk a mások által használt beszédstratégiákat. A műhelyfoglalkozás részvevői olyan ismereteket és tapasztalatokat szerezhetnek, amelyek segítik a mindennapi munkát.

A képzést Lőrincz Marcell, a Civil Rádió kuratóriumának elnöke vezeti.

A foglalkozás programja:

13.45–14.00 – Regisztráció
14.00-16.30
Manipuláció a nyelvhasználatban: rövid áttekintés
A témakörben létrehozott Google classroom online felület bemutatása
Gyakorlati rész, esettanulmányok, feladatok
Kötetlen tapasztalatcsere pizza és kávé mellett.

A műhelyfoglalkozás ingyenes, de regisztrációhoz kötött az online űrlapon. A csoportlétszám max. 20 fő.
Vidéki résztvevőknek – számla ellenében – vonat- vagy buszköltséget térítünk. Ennek feltétele, hogy igényüket előre jelezzék emailben erre a címen: ildiko.krajcsovics@cij.hu

Regisztrálás előtt kérjük, olvassa el Adatkezelési Tájékoztatónkat!