műhelyfoglalkozás a Független Médiaközpont szervezésében

📆 Ideje: 2023. március 2. 14:00 – 16:00
🏠 Helyszín: Sajtóház, 1064 Budapest, Vörösmarty u. 47/a
A képzést tartja: Pohly Ferenc, digitális tartalomfejlesztő

A műhelyfoglalkozás célja, hogy bemutassa a podcast készítés trendjeit és gyakorlati tanácsokkal segítse azokat az újságírókat, médiaszakos hallgatókat és digitális tartalomkészítőket, akik – podcast adások révén – új csatornán szeretnének minőségi tartalmakat eljuttatni a közönséghez.

Mit jelent a podcastmesterség? Milyen eszközök, készségek, motiváció kell a rendszeres podcast epizódok készítéshez? Hogyan lehet a közönséghez eljutni, közösséget építeni? Mindezzel a gyakorlatban is megismerkedhetnek azok, akik részt vesznek a rendezvényen a tapasztalt podcaster, Pohly Ferenc kalauzolásával.

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezz a podcast műhelyfoglalkozásra február 27-ig itt!

A Független Médiaközpont által meghirdetett gyakorlati képzés a „Disarming Disinformation” globális kezdeményezés eseménye és egy öthetes – digitális tartalom-előállítással és virális terjesztéssel foglalkozó – képzéssorozat része. Márciusban a világ más régióiban – így Észak- és Dél-Amerikában, a Közel-Keleten, Nyugat- és Közép-Afrikában, valamint Dél-kelet Ázsiában is tartanak hasonló műhelyfoglalkozásokat.

A márciusban csütörtök délutánonként jelentkező budapesti események a következők:

  • 2023. március 2. – Podcast készítés, közösségépítés újságírók számára – Pohly Ferenc, digitális tartalomfejlesztő
  • 2023. március 9. – Webvideó készítés, történetmondás mobiltelefonnal – Ács Dániel, 444.hu, FreeSZFE, ELTE
  • 2023. március 16. – Digitális tartalom dizájn a közösségi médiafelületeken – Szigeti Péter, 24.hu
  • 2023. március 23. – A virális tartalomterjesztés módozatai – Molnár Dávid, 24.hu
  • 2023. március 30. – Stratégiai kommunikáció a célközönség bővítésére – Weyer Balázs, Főszerkesztők Fóruma

A műhelyfoglalkozásokat a Független Médiaközpont honlapján www.cij.hu és Facebook oldalán külön-külön is meghirdetjük. Aki legalább három tréningen személyesen ott lesz, egyénileg vagy csapatban részt vehet támogatási pályázatunkon, amelyet március végén írunk ki digitális tartalom-előállításra és terjesztésre.

Ha érdekel a képzés és a pályázati lehetőség, programra a nemzetközi projekt központi honlapján is   jelentkezhetsz! Ha kérdésed van, írj a cij@cij.hu címre!

A Független Médiaközpont programja része a „Disarming Disinformation” elnevezésű kezdeményezésnek, amelyet a washingtoni International Center for Journalists indított a Scripps Howard Fund támogatásával. A cél, hogy a tényszerű tartalmak nyerjenek a teret a hamis híresztelésekkel szemben, a médiafogyasztók átlássanak az álhíreken és közvetlen kapcsolat teremtődjön a tényellenőrző újságírók, a digitális influenszerek és a közösségi tartalmak felhasználói között.