A Független Médiaközpont 2014-ben támogatta olyan tényfeltáró és szocioriportok készítését, amelyek történeteken keresztül mutatják be a nők és férfiak társadalmi szerepét, a helyzetüket befolyásoló társadalmi mechanizmusokat és kulturális jelenségeket, valamint a rejtett visszásságokat.  A támogatást elnyert pályázatok között rádiós, online és nyomtatott sajtóban megjelenő riportok egyaránt szerepeltek.

A riportok készítésének támogatását az „Egységes női hang – egyenlően hallható?” című projekt tette lehetővé. A 2014. júniusban meghirdetett pályázatra összesen 14 pályamű érkezett. A szakmai zsűri – Lőke András, Horn Gabriella, Bocskay Zsolt – összesen négy témát tartott támogatásra érdemesnek. Az elmúlt hónapokban ezek a riportok elkészültek és megjelentek. Alább közöljük listájukat:

Sándor Kata: Nők a sorban – kétrészes, rádiós dokumentumműsor, Klubrádió, 2014. október 11. és október 12. A műsor meghallgatható a rádió honlapján. A rádiós műsorhoz tartozó online fotógalériák ide és ide kattintva érthetők el.

Angel Marianna-Becker András-Vitrai Barbara: Bántalmazástól gyilkosságig I-II-III., közölte az Atlatszo.hu 2014. október 14-én, 29-én és december 11-én.

Bántalmazástól gyilkosságig I. – Kóros féltékenységből ölt a homályos belügyes kapcsolataira hivatkozó férfi

Bántalmazástól gyilkosságig II. – Menekülőben

Bántalmazástól gyilkosságig III. – “Apu megölte anyut!”

Kandó Eszter-Mécs Anna: Hozhatnak-e reális döntést a lányok? A cikk a vs.hu-n jelent meg 2014. december 2-án.

Tódor János: Gyerektúszok – Népszabadság, 2014. december 20–21. A riport a Népszabadság online felületén megjelent változata: A kapcsolataival megússza a nemi erőszakot is