Hogyan működik a médiafinanszírozás a gyakorlatban? Hogyan indíthat médiavállalkozást az, aki „csak” az újságíráshoz ért? Többek között ezekről a kérdésekről lesz szó azon a kerekasztal-beszélgetésen, amelyet a Független Médiaközpont rendez 2017. február 14-én (kedden) 16:00-tól 18:00-ig a Sajtóházban (1064 Budapest, Vörösmarty u. 47/a). A részvétel a rendezvényen díjmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött, melynek határideje 2017. február 13. (hétfő) 12:00.

A média üzleti fenntarthatósága, a hosszabb távú, kiszámítható tervezés több mint egy évtizede fejtörést okoz szerte a világon, elsősorban – de nem kizárólag – a hagyományos üzleti modell megrendülése miatt. A nemzetközi és a hazai trendek azt mutatják, hogy a sikerre ma nincs recept – minden médiavállalkozásnak egyedi stratégiát kell kidolgoznia. Ez épülhet a minőségi tartalom előállítására, és úgy tűnik, a fenntartható működést legtöbbször a több lábon álló, többféle tevékenységet kombináló, több forrásból táplálkozó megoldás szavatolja. Hogyan működik mindez a gyakorlatban? Hogyan indíthat médiavállalkozást az, aki „csak” az újságíráshoz ért? Ezekről a kérdésekről lesz szó a kerekasztal-beszélgetésen.

Az újságírók, szerkesztők, médiaprojektek során tapasztalatot szerzett szakértők közreműködésével tartandó beszélgetés célja, hogy az újságírók tájékozódhassanak, ötleteket és segítséget kapjanak a működő modellek áttekintéséhez vagy új projektek beindításához.

A kerekasztal-beszélgetés programja

15:30 – 16:00 – Regisztráció

16:00 – 16:05 – Köszöntő

16:05 – 16:35 – Közönségből közösséget – gondolatok a média fenntarthatóságáról

Előadó: Urbán Ágnes, a Budapesti Corvinus Egyetem, docens; a Mérték Médiaelemző Műhely kutatója

16:35 – 17:35 – Alternatív bevételi források – magyarországi körkép

A kerekasztal-beszélgetés résztvevői:

  • Bodoky Tamás, az Atlatszo.hu ügyvezető igazgatója
  • Csák Gyula újságíró, blogger
  • Galambos Márton, a Forbes Magyarország főszerkesztője
  • Pethő András, a Direkt36.hu társalapító szerkesztője
  • Roznár Gyöngyi, a Nyugat.hu főszerkesztője
  • Urbán Ágnes, a Budapesti Corvinus Egyetem, docens; a Mérték Médiaelemző Műhely kutatója

A beszélgetést vezeti: Dr. Bodrogi Bea jogász