műhelyfoglalkozás újságíróknak a helyi választások kapcsán felmerülő jogi kérdésekről a Független Médiaközpontban

🗓 szeptember 25., szerda, 16:00 – 17:30
🏠 Sajtóház, 1064 Budapest, Vörösmarty u. 47/a
⏰ Regisztráció: 2019. szeptember 24-ig.

Hogyan választunk polgármestert és képviselőtestületi tagokat? Mi az a kompenzációs lista? Miben különbözik a jogorvoslati rendszer az önkormányzati és az országgyűlési választásokon? Kinek és miért korlátozhatják a választójogát és hogyan lehet azt visszaszerezni?

A Független Médiaközpont 2019. szeptember 25-én, szerdán 16:00 órától műhelyfoglalkozást tart újságíróknak az október 13-i önkormányzati választásokkal kapcsolatos tudnivalókról. Szabó Attila, jogász, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) koordinátora a napi gyakorlatban felmerülő kérdések alapján veszi sorra azokat a témákat és eseteket, amelyek hasznosak lehetnek a választási tudósítások elkészítésekor. Külön hangsúllyal esik szó a jogsértésekkel szembeni fellépésről és a jogorvoslati rendszerről. A résztvevők áttekintést kapnak a valasztasz.hu önkormányzati aloldalán található eszközökről, forródrótról és panaszládáról is.

A műhelyfoglalkozás ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Résztvevők száma: max. 20 fő. Kérjük, hogy részvételi szándékát szeptember 24-ig jelezze az online űrlapon!

Regisztrálás előtt kérjük, olvassa el Adatkezelési Tájékoztatónkat!

A műhelyfoglalkozás egy havonta jelentkező rendezvénysorozat része, amelyet a Magyar Újságírók Országos Szövetsége támogat.