szakmai kerekasztal-beszélgetés a Független Médiaközpontban a MÚOSZ támogatásával

🗓 2019. május 7., kedd, 16:45 – 18:30
🏠 Sajtóház, 1064 Budapest, Vörösmarty u. 47/a
⏰ Regisztráció 2019. május 4-ig.

Az állam és az egyház szétválasztása vagy aktív kormányzati szerepvállalás világnézeti-felekezeti ügyekben? Törekvés a párbeszédre vagy a kultúrák egymás ellen hangolása? A valós helyzet megszépítése vagy az ellentétek szítása?  Mi a közérdeket szolgáló minőségi média szerepe a különböző vallási csoportok és kultúrák bemutatásában? Mit lehet kezdeni a közösségi felületeken terjedő sértő tartalmakkal, főként ha azok célja a megtévesztés és a megosztás? Mit jelent az etikus újságírás olyan környezetben, ahol az elzárkózás szinte lehetetlen, a bezárkózás viszont ellehetetleníti a békés egymás mellett élést? Egyebek közt ezekről a – közbeszédben nap mint nap felmerülő – kérdésekről lesz szó a Független Médiaközpont rendezvényén.

Résztvevők:

  • Káldos János, szociológus, napiiszlam.hu
  • Laborczi Dóra, evangélikus teológus, újságíró
  • Lőrincz Marcell, elemző, Trolltalanítás projekt/Szubjektív Értékek Alapítvány
  • Seres László, újságíró, neokohn.hu

A kerekasztal-beszélgetést Ónody- Molnár Dóra újságíró vezeti.

A kerekasztal nyilvános, de regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy részvételi szándékát május 4-ig jelezze az online regisztrációs űrlapon!

A rendezvény a Trolltalanítás (Get the Trolls Out!) elnevezésű nemzetközi projekt része, amelynek célja, hogy rámutasson bármilyen vallási alapú megkülönböztetésre. Partnerszervezetek: Media Diversity Institute (Egyesült Királyság), Független Médiaközpont (Magyarország), Jewish Contribution to an Inclusive Europe (Belgium), International League against Racism and Anti-Semitism (Franciaország), Symbiosis (Görögország), Amadeu Antonio Stiftung (Németország), European Union of Jewish Students, European Forum of Muslim Women.

További információ: www.getthetrollsout.org

Regisztrálás előtt kérjük, olvassa el Adatkezelési Tájékoztatónkat!

A szakmai beszélgetés egy havonta jelentkező rendezvénysorozat része, amelyet a Magyar Újságírók Országos Szövetsége támogat.