Szakmai beszélgetés oknyomozó módszerekről Ács Dániel videós újságíróval
🗓 2019. április 16., kedd, 17:30 – 19:00
🏠 Sajtóház, 1064 Budapest, Vörösmarty u. 47/a,
⏰ Regisztráció 2019. április 11-ig.

Miként lehet kitartóan ostromolni a rendszert, hogy annak következményei is legyenek? Hogyan lehet közérthetően beszélni ismeretlen figurákról és ügyekről? Miként lehet előteremteni a forrásokat egy hónapokon át tartó oknyomozó munkához? Hogyan lehet csaknem százezer nézőt elérni néhány nap alatt? Sajtóház, 1064 Budapest, Vörösmarty u. 47/a,

Ezekről a kérdésekről is szó lesz azon a szakmai rendezvényen, amelyen Ács Dániel, a 444.hu újságírója mondja el, hogy miként készült a ferencvárosi korrupciós ügyekről szóló sorozat. A szerzővel Sáling Gergő, a Direkt36 oknyomozó újságíró központ alapító szerkesztője beszélget.

A kerekasztal nyilvános, de regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy részvételi szándékát április 11-ig jelezze az online jelentkezési lapon

Regisztrálás előtt kérjük, olvassa el Adatkezelési Tájékoztatónkat!

A szakmai beszélgetés egy havonta jelentkező rendezvénysorozat része, amelyet a Magyar Újságírók Országos Szövetsége támogat.

Háttér:

A 444.hu közösségi finanszírozásból nyolc hónapon át készítette első oknyomozó filmjét a fővárosi parkolás sötét ügyeiről. A ferencvárosi példán keresztül feltárták, milyen eresztékeken át folyik ki az autósok által befizetett szinte összes pénz a parkolási rendszerekből. Mindebből fény derült egy sokszor családi alapon szerveződő hálózatra, amely a két nagy párt támogatásával 25 éve károsítja tetemesen a fővárosiakat.

2019 márciusában Ács Dániel kapta a MÚOSZ Gazdasági újságíró díját a parkolási maffiát feltáró cikk- és videósorozatáért.  Előzőleg januárban ugyancsak a szerzőnek ítélték oda a legjobb oknyomozó munkáért járó Gőbölyös Soma-díjat.