A személyes adatok védelméről és az online vásárlással kapcsolatos biztonsági tudnivalókról volt szó azon a beszélgetéssel egybekötött előadáson, amelyet a Független Médiaközpont szervezett 2020. szeptember 17-én  Budapest XI. kerületében, a Szent Imre-városi Idősek Klubjában. Lőrincz Marcell, a Médiaközpont szakértője felhívta a figyelmet arra is, hogy az internet nem felejt, ami egyszer felkerült, ott is marad, módosítható és továbbküldhető. Az online és telefonos vásárlásokkal kapcsolatban pedig elhangzott, hogy a túl szépnek tűnő ajánlatokkal óvatosnak kell lenni.

A rendezvényt egy nagyobb, négy országot átfogó projekt részeként tartották. A cél a médiatudatosság erősítése a 60 év felettiek körében, különös tekintettel a világhálón terjedő megtévesztő tartalmakra.

A program keretében felmérés készült az idősebb nemzedék médiafogyasztási szokásairól. A kutatás eredményeire alapozva a Független Médiaközpont oktatási tematikát és segédanyagokat készített. Ezt követik a műhelyfoglalkozások nyugdíjas klubokban és kulturális központokban, hogy így segítsék az időseket a kiigazodásban a folyamatosan változó média világában. A Magyarországon, Csehországban, Szlovákiában, Lengyelországban megvalósuló regionális projektet a prágai Transitions Egyesület koordinálja.