Kedves Barátaink! Tisztelt Kollégák és Partnerek!

Kellemes ünnepeket és boldog új évet kívánok Médiaközpontunk nevében, amelyet 1995 végén hozott létre a New York-i Független Újságírók Alapítványa James Greenfield, a New York Times egykori szerkesztője vezetésével. A 25. évforduló alkalom a visszatekintésre.

Az első évtizedet BBC-s intenzív tanfolyamok, helyi televíziós és rádiók képzések, szakmai fórumok tették mozgalmassá. Ekkor kezdődtek ösztöndíjas gyakornoki programjaink roma fiatalok számára. Rendezvényeinken több ezer újságíró, médiamenedzser és egyetemista vett részt. Közben közép- és délkelet-európai partnereinkkel számos médiafejlesztési programot valósítottunk meg.

A kétezres évek közepétől – immár alapvetően amerikai háttér nélkül – saját erőnkből folytattuk a munkát az oknyomozó újságírásra, a digitális eszköztárra és a médiatudatosságra koncentrálva. Azóta is folyamatosan szervezünk képzéseket, szaktanácsadást, mentori programokat. Kézikönyveket adunk ki és pályázatok útján támogatjuk a minőségi tartalmak előállítását.

A média szabadsága, sokszínűsége és szakmaisága számunkra változatlanul az alap és nálunk az elkövetkező években is a tényeken lesz a lényeg.

Üdvözlettel,

Orbán Sándor

igazgató