A tudatos médiahasználatról és a tényellenőrzés fontosságáról szervezett beszélgetést nyugdíjasokkal a Független Médiaközpont és az Érdi Idősek Akadémiája október 2-án. A Szepes Gyula Művelődési Központban Lőrincz Marcell szakértő szólt arról, hogy miként lehet kiszűrni az álhíreket a hagyományos médiában és az online felületeken.

A Független Médiaközpont projektje 2019-ben indult és a médiatudatosságot kívánja erősíteni a 60 éve felettiek körében, különös tekintettel a világhálón terjedő megtévesztő tartalmakra. A Médiaközpont országszerte tart műhelyfoglalkozásokat tart nyugdíjas közösségekben, hogy segítse az idősebbeket a folyamatosan változó média világában, így tájékozódási forrásaik megválasztásában és a manipulatív tartalmak kiszűrésében. A projekt keretében a Független Médiaközpont együttműködik a Magyar Nyugdíjasok Egyesületeinek Országos Szövetségével és számos önkormányzati fenntartású nyugdíjas klubbal.

A projekt egy regionális program része, amelyet a prágai központú Transitions mediafejlesztési szervezet koordinál Csehországban, Szlovákiában és Lengyelországban. További információ: https://cij.hu/hu/programok/mediatudatossag-idosebbek-szamara/