Mit tehetünk érzékeny adataink védelmében?

műhelyfoglalkozás újságírók számára a Független Médiaközpont és a MÚOSZ Kommunikációs és PR szakosztályának szervezésében

📆 Ideje: 2022. április 21., csütörtök 15:00 – 16:30
🏠 Helyszín: Sajtóház, 1064 Budapest, Vörösmarty u. 47/a
Előadó: Lőrincz Marcell, az Internews amerikai médiafejlesztési szervezet digitális biztonsággal foglalkozó regionális csapatának a tagja

Az elmúlt évek trendjei alapján az online zaklatás és a digitális megfigyelés Magyarországon is egyre komolyabb problémát jelent az újságírók számára. Ennek kirívó példája volt a Pegazus kémszoftver bevetése és az, hogy ismeretlen hátterű hackerek több ízben próbálták feltörni újságírók internetes levelezését és profilját. Bár nyilvánvaló a digitális védekezés fontossága, nem könnyű lépést tartani azzal, hogy miként működik a folyamatosan változó online tér.

Milyen utat tesznek meg adataink és mit tehetünk azok biztonságáért a világhálón? Kik férhetnek hozzá üzeneteinkhez? Miként tehetők biztonságosabbá jelszavaink? Mit jelent a HTTP, HTTPS és a metaadat? Miért fontos a titkosítás?

Mindenekelőtt ezekről a kérdésekről lesz szó a műhelyfoglalkozáson.  A program a MÚOSZ tagjai számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Regisztráció az online űrlapon: https://forms.gle/81Kebgt9McJWY56q9